Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Independer Inboedelverzekering

Independer, de vergelijkingswebsite voor verzekeringen, geeft advies over de verhuisverzekering.

Independer verhuizer verzekeringen mondial movers

Independer heeft in een weblog aandacht geschonken aan de vraag of de inboedelverzekering wel voldoende dekking geeft tijdens een verhuizing.

Independer gaat er dan vanuit dat er tijdens een verhuizing altijd wel iets kapot gaat. Na onderzoek onder inboedelverzekeringen blijkt dat ze de schade alleen in bijzondere gevallen dekken, bijvoorbeeld als de verhuiswagen aangereden wordt, bij brand, of diefstal.

Wat gebeurt er dan als je een verhuisbedrijf inschakelt, ben je dan beter verzekerd tegen schade. Independer komt tot de reële conclusie dat de klant weliswaar iets meer dekking heeft, maar dat het verhuisbedrijf, begrijpelijk, alleen verzekerd is voor de aansprakelijkheid.

Heeft de verhuizer de schade niet veroorzaakt, sta je alsnog met lege handen.

Om die reden adviseert Independer om een speciale verhuisverzekering af te sluiten, één waarop de inventaris gedekt is ongeacht wie de schade heeft veroorzaakt.

Omdat Mondial Movers al vroeg dit probleem onderkende wordt er al sinds 2009 bij iedere verhuizing een All-risk verhuisverzekering afgesloten op naam van de klant.

Als er met Mondial Movers verhuisd wordt, ontvangt de klant op voorhand, van het lokale Mondial Verhuisbedrijf,  een certificaat van verzekering. De hoogte van de dekking wordt samen met de klant bepaald, maar er is wel een minimum van € 100.000, zo wordt onderverzekering voorkomen.

Lees hier het complete artikel op de Independer website.