Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Hulpvrager stichting De Verhuisfamilie is verhuisd!

In samenwerking met Stichting Present en Mondial Veldhoen Verhuizingen, de vriendelijke verhuizer uit Deventer, is op woensdag 2 maart de allereerste verhuizing van 2016 in de regio gerealiseerd voor de Stichting De Verhuisfamilie.

20160302 1e verhuizing Verhuisfamilie Olst-Wijhe Veldhoen

Projectbegeleider Victor Munster heeft samen met Margreet Smit, Algemeen Coördinator bij Present, de cliënt begeleidt en de gehele verhuizing in kaart gebracht. Via het aanmeldformulier werd de aanvraag ingediend bij de Stichting De Verhuisfamilie. Sheila Kloppert heeft alle betrokken partijen samen gebracht, om via samenwerking, de cliënt zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Mondial Veldhoen Verhuizingen, de vriendelijke verhuizer uit Deventer, heeft haar diensten ter beschikking gesteld aan de Verhuisfamilie, waardoor er samen met de vrijwilligers van Present, een compleet verzorgde verhuizing is uitgevoerd. Het hele huishouden, van meubels tot en met de uitgebreide CD-collectie, zijn overgebracht vanuit de oude woning in Olst naar het nieuwe adres in Wijhe.

De Verhuisfamilie zorgt samen met alle betrokken partijen, iedere keer voor mooie resultaten voor de eenzame en minvermogende burger in onze samenleving die op het punt staat te verhuizen. Sheila Kloppert, kwartiermaker van Stichting De Verhuisfamilie is trots dat door de goede samenwerking de allereerste hulpvrager van 2016 in de regio nu professioneel verhuisd is, met ‘warme’ ondersteuning van een familie van vrijwilligers.

Het verhaal achter Stichting De Verhuisfamilie

De Verhuisfamilie is een initiatief van Mondial Movers, een landelijk opererend verhuisbedrijf. Dit omdat de verhuizers in de dagelijkse praktijk schrijnende gevallen tegenkomen en erkennen dat eenzaamheid en armoede een groot maatschappelijk probleem is.

De Verhuisfamilie zorgt niet alleen voor de daadwerkelijke verhuizing, maar werkt vooral ook samen met lokale vrijwilligers om alle zaken rondom een verhuizing te regelen, zoals een familie dat ook zou doen.

De Verhuisfamilie wil zoveel mogelijk eenzamen en minvermogende hulpvragers helpen, maar moet een afweging maken of iemand wel of niet in aanmerking komt. Om deze reden worden alleen aanvragen van professionele ondersteuners geaccepteerd. Hierbij is onder andere te denken aan wijkverpleging, zorginstellingen, ouderenbonden, gemeenten, goede doelen en lokale burgerinitiatieven. Door de kennis van deze organisaties is de Verhuisfamilie op voorhand op de hoogte van de situatie van de hulpvrager en zal er naar alle waarschijnlijkheid geen extra toetsing meer nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat een aanvraag sneller in behandeling genomen kan worden.