Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Oostland Verhuizingen sponsort Huisraadbank

Mondial Oostland Verhuizingen ondersteunt diverse goede doelen in de regio, waaronder de stichting Midden-Groningse Uitdaging. Het verhuisbedrijf stelt een deel van de opslagloods ter beschikking voor de opslag van de ‘huisraadbank’ en de ‘spullenbank’. Maatschappelijke organisaties en werkgevers zorgen ervoor dat alle items een tweede leven krijgen bij mensen die het goed kunnen gebruiken. De behoefte aan deze voorziening is de laatste tijd alleen maar toegenomen.

Circulariteit staat voorop bij dit initiatief: er worden spullen ingezameld die anders weggegooid zouden worden. De stichting Midden-Groningse Uitdaging zorgt ervoor dat alles een goede bestemming krijgt.

Midden-Groningse uitdaging

In een periode waarin veel mensen het zwaar hebben door de economische crisis wordt er steeds vaker een beroep gedaan op deze twee initiatieven van de stichting Midden-Groningse Uitdaging. Om ervoor te zorgen dat de spullen goed terecht komen, kunnen maatschappelijke organisaties en werkgevers speciaal voor cliënten of werknemers die in de schulden zitten, een afspraak maken om langs te komen. Uiteraard worden er alleen spullen weggeven die in goede staat verkeren. Mondial Oostland stelt een deel van haar opslagruimte volledig belangeloos ter beschikking en zorgt ervoor dat het werk voor dit goede doel door kan gaan in deze periode. Daarbij worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen. Spullen ophalen kan dus alleen op afspraak.

Speerpunt

Voor Mondial Oostland Verhuizingen is sociaal ondernemen een belangrijk speerpunt in de gehele bedrijfsvoering. Waar mogelijk wordt vanuit de eigen expertise als verhuizer bijgedragen aan de Sustainable Development Goals, waaronder ‘SDG 1 – geen armoede’. Het beschikbaar stellen van opslagruimte is voor de stichting Midden-Groningse Uitdaging een uitkomst. Al het meubilair en andere spullen (gedoneerd door particulieren en bedrijven) staan daar in een goed geconditioneerde opslagloods. Voor het verhuisbedrijf een klein gebaar, voor het goede doel een ideale oplossing. Mondial Oostland is vanwege haar inspanningen voor de samenleving gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming.