Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Historische verhuizing in Ede

Het Historisch Museum in Ede heeft op 31 december 2015 haar deuren gesloten voor het publiek. Het museum heeft in januari haar mooie historische pand moeten verlaten.

verhuizing

Met de verhuizing van het Historisch Museum Ede anticipeert het museum op ontwikkelingen en gaat zij mee in de nieuwe tijdgeest. Vanaf dit jaar wordt het Historisch Museum omgedoopt tot het Erfgoedcentrum Ede dat gehuisvest is in Cultura aan de Molenstraat 45 in Ede.

Mondial Waaijenberg Verhuizers, de Edese vestiging van Mondial Movers, heeft afgelopen week de collectie van het Museum overgebracht naar het nieuwe depot. Binnenkort verhuizen ook de medewerkers en vrijwilligers naar het cultureel centrum Cultura. De Arthandlers van de vriendelijke verhuizer uit Ede zijn speciaal opgeleid voor het verhuizen van kunst. Binnen de opleiding is er veel aandacht voor het verpakken en inpakken van kunstwerken om deze tijdens het transport te beschermen.

De Arthandler is in staat een kunstwerk te verhuizen, rekening houdend met de specifieke situatie waarin het kunstwerk zich bevindt of hoe het is opgebouwd

Stap voorwaarts

De nieuwe formule van het museum; Het Erfgoedcentrum, bied een samenwerkingsmodel van diverse instellingen en verzorgt daardoor een veel breder aanbod van diensten, waaronder ook de museumfunctie. Het Erfgoedcentrum biedt verder meer aandacht voor educatie en een kenniscentrum waarin een veel breder aanbod is aan bronmateriaal en informatie over Ede.

De Verhuizing van het Historisch Museum Ede zal in de zomer van 2016 volledig afgerond zijn, waarna het museum op volle kracht en onder een nieuwe naam verder kan.