Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Opbrengst wielertocht Haagse Hoed Challenge: 15.000 euro voor Erasmus MC

Met de Haagse Hoed Challenge is afgelopen weekend een bedrag van maar liefst 15.000 euro opgehaald voor onderzoek in het Erasmuc MC kanker instituut. Onder het motto ‘samen maken we kanker kansloos’ werd de derde editie van deze 24-uurs wielertocht gereden.

Haagse Hoed Challenge

Zaterdagmiddag om 13.00 uur gaf wethouder Rachid Guernaoui op het Spuiplein in Den Haag het startschot en vertrok het peloton, te herkennen aan de groen/gele wielershirts, voor een mooie sportieve uitdaging.
Onder leiding van ambassadeur Bas Muijs was er de afgelopen weken veel ruchtbaarheid gegeven aan deze estafettetocht. Wielerliefhebbers konden zich inschrijven als bedrijventeam of als vriendenteam. Dit jaar was het ook mogelijk om als individuele deelnemer in te schrijven.
In totaal waren er maar liefst 35 teams, met in totaal 140 deelnemers, die de uitdaging aan zijn gegaan.

Estafette

De Haagse Hoed is in 2016 opgericht door Sethi Plaisier (Daniel den Hoed stichting), Robert Medenblik (eigenaar Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen) en Fred Zuiderwijk (Haags icoon). Met allerlei acties wordt er geld ingezameld voor de Daniel den Hoed stichting, waarmee wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC kanker instituut wordt gefinancierd.
De Haagse Hoed Challenge is het grootste evenement dat wordt georganiseerd. Met dank aan de inzet van sponsoren en vrijwilligers kon er 24 uur lang door Den Haag gefietst worden voor het goede doel.

Vanuit Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen stond er ook een team van vier wielerliefhebbers aan de start. “Het is een schitterend evenement om mee te maken, met name om ’s nachts door Den Haag te fietsen. De grootste uitdaging was dan ook om tussendoor goed je rust te pakken en proberen om te slapen”, vertelt Wim Verdouw, werkzaam bij Mondial Kattenberg Verhuizingen. Samen met Sjoerd van Rheenen, Martijn Foppen en Boy van der Veer vormde hij het Mondial-team. De ploeg kijkt met een goed gevoel terug op het evenement. “Het was een superleuke ervaring en bovendien is het prachtig om op deze manier een steentje bij te dragen aan het goede doel.” Na het geslaagde evenement kon de organisatie meteen bekend maken dat er volgend jaar weer een Haagse Hoed Challenge wordt georganiseerd. Het streven is dan om minimaal 50.000 euro op te halen.

Kijk voor meer informatie op www.haagsehoedchallenge.nl.

Haagse Hoed Challenge
Het team van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen.