Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Gemeente Rotterdam neemt voortouw: elektrische vrachtwagens mogen op busbaan

In de strijd tegen CO2-uitstoot heeft de gemeente Rotterdam een opmerkelijke stap genomen. Elektrische vrachtwagens mogen gebruik maken van 19 busbanen in de stad om zodoende het drukke verkeer te omzeilen. Ook de elektrische verhuiswagens, zoals die ingezet worden door Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen, mogen daar dus gebruik van maken.

elektrisch rijden in Rotterdam

Bij extra drukke verhuiswerkzaamheden komen ook de elektrische wagens uit Amsterdam, Den Haag en de rest van Nederland naar Rotterdam om te assisteren en ook die wagens mogen dan gebruik maken van 19 busbanen in Rotterdam.

Elektrisch rijden

Bedrijven die gebruik maken van elektrische vrachtwagens, taxi’s en besloten busvervoer kunnen een ontheffing ‘medegebruik busbanen’ aanvragen via de website van de gemeente. Bovendien krijgen uitstootvrije bestel- en vrachtwagens ruimere laad- en lostijden in voetgangersgebieden. Met deze voordelen stimuleert de gemeente Rotterdam emissievrij vervoer.

Mondial Movers ziet deze stap als een mooie geste richting die ondernemingen die daadwerkelijk stappen nemen om te komen tot emissie loos vervoer. Wellicht is dit net het duwtje in de rug dat andere bedrijven nodig hebben om de overstap naar een schoner milieu te maken.