Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Filmpje: zorgverhuizing Mondial Centrum in beeld

Verhuizingen in de zorgsector zijn complex en vragen om een grondige voorbereiding en zorgvuldige aanpak, waarbij er rekening wordt gehouden met de individuele zorgvragen alle bewoners. In een filmpje van Mondial Centrum Verhuizingen is een impressie te zien van de verhuizing van 150 bewoners van een zorgcentrum uit Maastricht.

Verhuizen is normaal gesproken al een spannende periode, maar voor mensen op hoge leeftijd kan het voor veel stress zorgen. Een goede voorbereiding en duidelijke communicatie is daarom noodzakelijk. Mondial Centrum Verhuizingen heeft in aanloop naar de verhuizing diverse informatieavonden gehouden voor de bewoners en familie om vragen te beantwoorden en om uitleg te geven over hoe het verhuisbedrijf te werk gaat.

Zorgverhuizing

In februari dit jaar werden de bewoners verhuisd naar een nieuwbouwlocatie. “Wij zijn ongeveer een jaar bezig geweest met de voorbereiding van deze zorgverhuizing en hebben alles bijna tot op de minuut ingepland. Voor iedere bewoner hebben we een overzicht gemaakt van wensen en zaken waar we rekening mee moeten houden. Iedere bewoner heeft ten slotte weer andere zorgvragen”, vertelt Robert van Maasakker van Mondial Centrum Verhuizingen. Het maken van een strakke planning is nodig om een verhuizing soepel te laten verlopen.

Naast de verhuizing van de inboedels en de spullen uit de algemene ruimtes van het zorgcentrum (zoals de kapel en de biljartkamer), heeft Mondial Centrum ook handyman ingezet. Zij zorgden ervoor dat in de nieuwe woning weer snel als ‘thuis’ voelde door klokken, lampen en dergelijke op te hangen en het meubilair weer in elkaar te zetten. Zowel Mondial Centrum als zorgcentrum Campagne kijken met een tevreden gevoel terug op deze verhuizing. “In zo’n project trek je samen op. Het is mooi om te zien dat alle voorbereidingen hebben gezorgd voor een geslaagde verhuizing.”