Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Fietslessen voor nieuwkomers: Mondial Movers schenkt fiets aan Scalda

Onderwijsorganisatie Scalda uit Zeeland heeft van Mondial Movers een fiets ontvangen. Deze unieke Mondial Movers-tweewieler zal gebruikt worden bij de fietslessen die Scalda geeft aan inburgeraars.

fietslessen

Van links naar rechts: Jules van Leijden (Rabobank), Leonard Debbaut (Scalda), Boy van der Veer (Mondial Movers) en vrijwilliger Heleen van Vlaardingen.

Vanuit het Scalda College voor Educatie worden nieuwkomers begeleid bij hun inburgering. Tijdens de cursus leren ze de Nederlandse taal en komen ze alles te weten over hoe de samenleving is ingericht. Scalda krijgt bij deze lessen regelmatig de vraag van nieuwkomers waar ze kunnen leren fietsen. Om aan deze vraag tegemoet te komen zijn er vrijwilligers actief die fietslessen verzorgen. Het gaat daarbij niet alleen om het leren fietsen, maar vooral om de kennis en het toepassen van verkeersregels.

Om een steentje bij te dragen aan deze cursus zijn er vanuit Mondial Movers en de Rabobank Walcheren / Noord-Beveland fietsen gedoneerd. Deze werden onlangs overhandigd aan Leonard Debbaut van Scalda (teamleider ‘inburgering en volwasseneneducatie’) en vrijwilliger Heleen van Vlaardingen. Mondial Movers heeft al een aantal jaar een eigen fiets en schenkt regelmatig een exemplaar aan een goed doel. In dit geval werd één van de klanten van Mondial uitgekozen: Mondial Vogel verzorgt tenslotte de verhuizingen van Scalda.