Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Fenna Grijpma ontwerpt Mondial Movers Kunstverhuisdoos 2019

Kunstenares Fenna Grijpma heeft het ontwerp gemaakt voor de unieke Mondial Movers kunstverhuisdoos 2019. Traditiegetrouw wordt elk jaar een andere kunstenaar gevraagd voor deze bijzondere opdracht. Van deze kunstverhuisdoos is een gelimiteerde oplage beschikbaar van 10.000 exemplaren. Deze worden verspreid via de 25 vestigingen van Mondial Movers in het hele land.

Kunstverhuisdoos fenna grijpma

Met een kleurrijk en dynamisch ontwerp heeft Fenna Grijpma voor een opvallende kunstverhuisdoos gezorgd. De wereldkaart springt meteen in het oog. Maar wie er langer naar kijkt, ziet tal van andere details: zoals sleutels, voetafdrukken, handen die naar elkaar reiken. “De handen staan symbool voor de manier waarop mensen elkaar helpen bij een verhuizing”, vertelt Fenna. “Het doel van deze details in het kunstwerk is dat mensen steeds weer wat nieuws ontdekken als ze de verhuisdoos zien. Om die reden zitten er allerlei kleine verrassingen in het ontwerp.”

De kunstenares maakte tevens een gedicht die op de flap van de kunstverhuisdoos is te zien:

Verhuizen.

Voetsporen laat je achter, waar je nieuwe stappen kunt zetten.
Ogen kijken, op zoek naar plekken om te gaan. 
Handen helpen, om het nieuwe eigen te maken.
Sleutels openen je nieuwe bestaan.

Inspiratiebron

Designer en (tattoo)artist Fenna Grijpma heeft sinds 2010 haar eigen onderneming en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in toegepaste kunst op glas, wand en papier. Toen ze door Mondial Movers gevraagd werd om een ontwerp te maken voor een verhuisdoos, was ze meteen enthousiast. “Het is een heel gaaf idee om van een product dat normaal alleen om praktische redenen wordt gebruikt, een kunstwerk te maken.”
De stijl van Fenna kenmerkt zich door opvallende kleuren, het gebruik van transparantie en door haar fascinatie voor de natuur. “Ik voel me erg verbonden met de natuur en het is in mijn werk ook mijn grootste inspiratiebron. Het geeft me eindeloos veel ideeën”, aldus de kunstenares. Op haar website, www.visueleexplosie.nl, is een overzicht van haar werk te vinden.

Mondial Movers Kunstverhuisdoos

Sinds 2013 heeft Mondial Movers elk jaar nieuwe kunstverhuisdozen in de roulatie gebracht, waardoor er nu vele kunstzinnige exemplaren over heel de wereld zwerven! De vorige Mondial Movers kunstverhuisdozen zijn gemaakt naar ontwerpen van Louike Duran (2013), Ernest Fraaij (2014), Agnes Roothaan (2015), Henk de Bont (2016), Pauline Bakker (2017) en Ronald Oudman (2018).

Blijvend geschenk

Het is traditie binnen Mondial Movers dat de kunstenaar van de kunstverhuisdoos, tevens het ontwerp maakt voor het blijvend geschenk, dat wordt overhandigd aan de winnaar van de prijs ‘Mondials Beste Verhuisbedrijf van het jaar’. Deze eervolle titel ging dit jaar naar Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen!

blijvend geschenk