Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Dé personal assistent bij internationale verhuizingen

Een internationale verhuizing brengt veel stress met zich mee. Niet alleen vanwege de verhuizing zelf, maar juist ook door alle praktische zaken die na aankomst geregeld moeten worden. Roz Fremder, directeur van Expat Help in Amsterdam, verhuisde zelf tien jaar geleden van Amerika naar Nederland en weet als geen ander hoe lang het duurt voordat je helemaal gesetteld bent. Het team van Roz helpt expats daarom bij álle aspecten die te maken hebben met de verhuizing. Om dit te bereiken wordt er samengewerkt met diverse partners, waaronder Mondial Movers International.

expat
Roz Fremder van Expat Help: “Je weet pas hoe lang het duurt om je in een ander land thuis te voelen als je het zelf hebt meegemaakt.”

Van het vinden van een woning en een goede school voor de kinderen, tot uitleg over de Nederlandse tradities en gewoonten: Expat Help fungeert als een personal assistent voor haar klanten. De medewerkers hebben maar één doel: ervoor zorgen dat expats zich na aankomst in Nederland zo snel mogelijk thuis voelen.

Mondial Movers International

Eén van de partners waar Expat Help mee samenwerkt is Mondial Movers International (MMI). Het verhuisbedrijf coördineert verhuizingen over de hele wereld en werkt onder de slogan ‘de vriendelijke verhuizer’. De drie accountmanagers, Barbara Monnier, Niecky de Liefde en Alejandra van Amersfoort, hebben jarenlange ervaring in de internationale verhuisbranche. Zij streven ernaar om klanten volledig te ontzorgen bij hun verhuizing en hechten veel waarde aan persoonlijk contact. “Voor Expat Help is dit een belangrijke reden om met MMI samen te werken. Goede klantenservice staat bij ons voorop en wij werken uitsluitend met partners die voor dezelfde persoonlijke benadering kiezen en continu hoge kwaliteit leveren”, vertelt Roz Fremder.
Expat Help heeft met haar werkwijze een goede reputatie opgebouwd en werkt voor diverse grote organisaties, waaronder de European Medicines Agency (EMA). Vanwege de Brexit verhuist het agentschap in 2019 van Londen naar Amsterdam, waarbij er maar liefst 650 medewerkers worden overgeplaatst. Een mooie uitdaging voor Expat Help om dit in goede banen te leiden. De verhuizingen worden onder meer uitgevoerd in samenwerking met Mondial Movers International.

Cultuurschok

Roz weet uit eigen ervaring hoeveel er op je af komt als je besluit om te emigreren. Vanuit het sfeervolle kantoor van Expat Help aan de Prinsengracht in Amsterdam, haalt ze herinneringen op aan haar eigen verhuizing naar Nederland. Haar man werd voor zijn werk overgeplaatst en zodoende verhuisde het stel vanuit Boston, met hun twee honden, naar het centrum van Amsterdam. Ze kregen ondersteuning bij het vinden van een woning, maar daarna hield alle begeleiding op en stonden ze er helemaal alleen voor. In een vreemd land, waar ze nog geen sociaal netwerk had, liep Roz tegen tal van kleine en grote problemen aan. Hoe regel je bijvoorbeeld een internetaansluiting als er geen Engelstalige handleiding is? En hoe begin je een zoektocht naar een baan als je nog geen netwerk hebt? Roz voelde zich verloren omdat er niemand was die haar wegwijs kon maken met dit soort praktische zaken. Daarnaast was de cultuurschok groot. “Om een voorbeeld te geven: als je in Amerika verhuist komen alle buren bij jou langs met een taart om je te verwelkomen in je buurt. Op die manier bouw je vanzelf een sociaal netwerk op. In Nederland is dat echter niet gebruikelijk. Ik wist dat helemaal niet en begon me zelfs af te vragen of de buren misschien niet blij met ons waren. Dat was helemaal niet het geval, maar door het cultuurverschil kun je dit soort dingen heel anders interpreteren.”

Ervaringsdeskundige

Om snel te kunnen integreren ging Roz op zoek naar een passende baan. Vijf jaar geleden kwam ze in aanraking met Expat Help in Amsterdam. Hier ontdekte ze al snel haar roeping: andere expats helpen om zich comfortabel te settelen in Nederland. Haar eigen ervaringen neemt ze mee in haar werk en dat geldt voor het hele team: de medewerkers zijn allemaal ervaringsdeskundigen. “Als directeur let ik hier ook op bij het aannemen van nieuwe mensen: je weet pas hoe lang het duurt om je in een ander land thuis te voelen, als je het zelf hebt meegemaakt. Dan pas ben je je bewust van de cultuurverschillen en de impact daarvan. Wij bereiden expats daarom goed voor. Als we bijvoorbeeld met mensen huizen gaan bezichtigen, vertellen we meteen meer over de Nederlandse cultuur en omgangsvormen.” Uiteraard helpt Expat Help ook bij allerlei praktische zaken, zo wordt er onder meer uitleg gegeven over het Nederlandse belastingstelsel.
“Wat ons uniek maakt is dat expats ook na de verhuizing altijd bij ons terecht kunnen met vragen, we zijn 24/7 bereikbaar. De vragen die we krijgen zijn zeer uiteenlopend: van het zoeken naar een sportclub in de buurt tot de contactgegevens van een huisarts. Het is fijn voor mensen dat ze niet alles zelf uit hoeven te zoeken, maar dat ze ons kunnen bellen. Onze missie is geslaagd als expats na aankomst in Nederland goed de weg weten te vinden en daardoor hun leven weer direct op kunnen pakken.”

Mondial Movers International

Mondial Movers International is een samenwerkingsverband van 19 Mondial verhuisbedrijven door heel Nederland. Het voordeel daarvan is onder meer dat er wekelijks een groot aantal internationale verhuizingen in combinatie (groupage) uitgevoerd wordt. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor klanten om op een voordelige manier een verhuizing in te plannen. Daarnaast is er bij elk Mondial verhuisbedrijf de mogelijkheid om de inboedel voor korte of lange tijd op te slaan.
Mondial Movers International coördineert niet alleen verhuizingen binnen Europa, maar over de hele wereld. De afgelopen jaren heeft MMI een groot internationaal netwerk opgebouwd waardoor er voor iedere bestemming een verhuizing geregeld kan worden.

Meer informatie is te vinden op www.mondialmoversinternational.nl.

expat help
Barbara Monnier, Alejandra van Amersfoort en Niecky de Liefde van Mondial Movers International.