Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Energie opwekken via transparante gevel Mondial Movers: bouw bijna van start

Op maandag 4 september is het zover: dan wordt gestart met de bouw van een nieuwe gevel met transparante zonnepanelen bij het kantoorpand van Mondial Movers Alblasserdam langs de A15. Deze wordt volledig uitgerust met het innovatieve zonweringssysteem LumiductTM. Mondial Movers is het eerste bedrijf in de wereld waar dit toegepast wordt.

De zonnepanelen van Lumiduct. Voor de gevel

De werkplaats waar de Lumiduct wordt geassembleerd.

“We hebben hier bijna vier jaar naar toe gewerkt en ik kan niet anders zeggen dan dat het prachtig gaat worden. Het is voor het eerst dat dit op grote schaal gerealiseerd wordt en we zijn hier dan ook bijzonder trots op”, vertelt Stan de Ridder, CEO van Wellsun, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van LumiductTM.

Innovatief zonweringssysteem

Dit zonweringssysteem bestaat uit transparante zonnepanelen die automatisch de stand van de zon volgen en tegelijkertijd het zonlicht filteren. De panelen zetten het directe, verblindende zonlicht om in energie, maar laten het zachte daglicht door. Op deze manier zal er aanzienlijk meer energie opgewekt worden. Voor Mondial Movers staat duurzaamheid hoog in het vaandel en dit multifunctionele zonweringssysteem sluit hier perfect bij aan.

Transparante zonnepanelen van Wellsun voor Mondial Movers Alblasserdam.

Samenwerking

Het project wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van vier gerenommeerde bedrijven: Wellsun als leverancier van de LumiductTM en de totaaloplossing, EGM architecten voor de inpassingen, ODS Geveltechniek voor een nieuwe, passende gevel en Pellikaan voor de uiteindelijke realisatie.

Het pand van Mondial Movers aan de Kelvinring in Alblasserdam heeft op dit moment een glazen voorgevel op het zuiden. Daardoor kan het in de zomer erg warm worden in het pand en draait de airco op volle toeren. Voor de medewerkers van het verhuisbedrijf zal het nieuwe zonweringssysteem een verademing zijn. De warmte wordt geweerd, maar er zal genoeg daglicht het pand binnenkomen.

Een prototype van de transparante zonnepanelen van Wellsun, die toegepast worden bij Mondial Movers Alblasserdam.

Een prototype.