Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Energie neutrale opslagloods voor Mondial Waaijenberg Verhuizers Ede

Mondial Waaijenberg Verhuizers gaat haar opslagloods volledig energie neutraal maken.

Energieneutrale loods Mondial Waaijenberg

Mondial Waaijenberg streeft naar een energieneutrale opslagloods.

Daardoor zal er veel energie bespaard worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pijler voor Mondial Movers. Op alle locaties ziet men dat terug. Denk aan milieuvriendelijke verhuisauto’s en verhuisdozen. Bij Mondial Waaijenberg Verhuizers gaat men de opslagloods energie neutraal maken. Jan van Santen heeft daarvoor Fit Our Future benaderd. De beveiligde en stofvrije ruimte van circa 5.000 m2 is in 1998 gebouwd. De loods wordt in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld. Optimale omstandigheden dus voor de inboedel en inventaris.

Energie besparen

Energie-adviseur René Veltman, van Fit our Future, heeft de nulmeting uitgevoerd. Hij heeft daarmee vastgesteld dat het gebouw volledig energieneutraal gemaakt kan worden. De investering wordt binnen tien jaar terug verdiend. Goed te overzien dus!
De maatregelen bestaan onder andere uit:

  • Warmtepompen
  • LED-verlichting
  • Optimalisatie van klimaatbeheersing en ventilatie
  • Zonnepanelen

Investering

Voor Mondial Waaijenberg Verhuizers is een investeringsplan opgesteld, waarin de totale investeringskosten kasstroom-neutraal gedekt worden uit lagere energiekosten. Rabobank Vallei en Rijn, de huisbank van Mondial Waaijenberg, is dan ook graag bereid om dit project te financieren.

Team

Fit Our Future begeleidt voor Mondial Waaijenberg de aanbesteding met enkele gekwalificeerde installatiebedrijven uit de Edese regio. Daarna zal alles vastgelegd worden in een contract.

De gas- en elektriciteitsmeters van het verhuisbedrijf zijn aangesloten op een monitoring platform. Daardoor wordt precies bijgehouden of de energieprestatie daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Mochten er afwijkingen zijn, dan zal Fit Our Future namens Mondial Waaijenberg in actie komen.