Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Uniek: verhuizen met een elektrische vrachtfiets

Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen is al jaren vooruitstrevend als het gaat om duurzaam transport. Zo wordt er bijvoorbeeld al zoveel mogelijk met elektrische vrachtwagens gereden. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, zet het verhuisbedrijf uit Den Haag de volgende stap. Dan start namelijk een pilot om goederen te leveren met de elektrische Urban Arrow vrachtfiets.

elektrische vrachtfiets

“Soms komen zaken allemaal tegelijk bij elkaar en dan moet je de sprong wagen. Dat is hier ook zo”, vertelt Robert Medenblik, eigenaar van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen. “Onze klant Europol, gevestigd in de internationale zone in Den Haag gaat een tweede pand dichtbij in gebruik nemen. Juist omdat het pand op een paar honderd meter afstand is gevestigd is het mogelijk om de goederen per elektrische vrachtfiets te vervoeren. Als partner van Bereikbaar Haaglanden hoorden we van de ‘Ga3.0 actie Fietsen met je vracht’. Hierbij krijg je de mogelijkheid een pilot uit te voeren en te ervaren hoe het bevalt om goederen met de elektrische vrachtfiets te bezorgen.” Urban Arrow bleek bereid te zijn om een elektrische vrachtfiets ter beschikking te stellen. Met zo’n vrachtfiets wordt het laadvermogen van een auto en de wendbaarheid van een e-bike gecombineerd.

Winst

Tijdens de pilotperiode bekijkt Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen hoe het voor beide partijen bevalt om de goederen zoals kleine meubels, gereedschappen, en dergelijke voortaan per elektrische vrachtfiets te vervoeren. Tevens wordt onderzocht of hiermee een haalbare business case te maken is en of deze vorm van dienstverlening uit te breiden is naar andere opdrachtgevers. Als dat het geval is, denkt Robert erover zelf een elektrische vrachtfiets aan te schaffen. “Trots ben ik dat juist een internationale klant als Europol bereid is hieraan mee te werken. Zij hebben duurzaamheid en een schoner en beter bereikbare stad Den Haag duidelijk hoog in het vaandel staan. Vanaf het begin was er bij Europol al enthousiasme om aan de slag te gaan. Alles bij elkaar zal het vervoer bij Europol circa 10 à 20 kleine ritten per week schelen en natuurlijk is er ook een reductie van CO2. Een mooie gezamenlijke actie dus om bij te dragen aan een duurzaam en bereikbaar Den Haag.”