Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Urgenda verhuist volledig elektrisch met Mondial Aad de Wit Verhuizingen

Voor de stichting Urgenda was er maar één logische keuze voor de verhuizing van Amsterdam naar Zaandam: een volledig elektrische verhuizing met Mondial Aad de Wit. “You have to practice what you preach”, aldus Marjan Minnesma, mede-oprichter van Urgenda. Deze organisatie streeft naar een circulaire economie die draait op duurzame energie en groene grondstoffen.

elektrische verhuizing

Urgenda was tot voor kort gevestigd in Amsterdam, op een locatie waar ze van tevoren wist dat het een tijdelijk onderkomen was omdat het pand plaats zou maken voor woningbouw. Aan het begin van dit jaar verhuisde de organisatie daarom naar een nieuwe locatie in Zaandam. Bij de keuze van het verhuisbedrijf was er maar één leidraad: zo duurzaam mogelijk. “Wij promoten zelf het gebruik van duurzaam vervoer en wilden het goede voorbeeld geven door te kiezen voor een elektrische verhuizing”, aldus Marjan Minnesma, directeur van Urgenda.
Mondial Aad de Wit Verhuizingen is gevestigd in Amsterdam en was in 2011 het eerste verhuisbedrijf in Nederland dat een elektrische verhuiswagen in gebruik nam. “We zijn vanuit Urgenda heel blij dat er een verhuisbedrijf in de regio is dat het mogelijk maakt om volledig elektrisch te verhuizen. Het is mooi om te zien dat je met een elektrische verhuiswagen van Amsterdam naar Zaandam kan verhuizen.” Overigens werd er niet alleen een elektrische verhuiswagen ingezet, maar ook een elektrische verhuislift.

Urgent

Urgenda werd in 2007 opgericht en streeft ernaar om samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren invulling te geven aan een duurzame samenleving. De stichting kwam eind vorig jaar internationaal in het nieuws nadat de Hoge Raad bepaalde dat de uitspraak in de Klimaatzaak uit 2015 blijft staan. Urgenda had destijds, met bijna 900 mede-eisers, een zaak aangespannen tegen de staat om haar te dwingen actie te ondernemen tegen klimaatverandering en de CO2-uitstoot voor 2020 met 25 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Met de uitspraak van de Hoge Raad is het vonnis definitief: de staat moet actie ondernemen en haar burgers beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Meer informatie is te vinden op www.urgenda.nl.