Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Eerste diplomas ICE-verhuizer uitgereikt

Eerste diplomas ICE-verhuizer uitgereikt

Alblasserdam – Zestien verhuizers van Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, hebben op woensdag twee november 2011, op het Da Vinci College in Dordrecht, het ICE-verhuizer diploma behaald. De verhuizers die deze opleiding hebben afgerond, zijn nu gespecialiseerd in ICT, Cablemanagement en Ergonomie.

Sinds het moment dat de computers op kantoren zijn verschenen, worden ze natuurlijk ook vakkundig verhuisd, eerst door speciale ICT’ers, maar de laatste jaren door het verhuisbedrijf. Bij het verhuizen van de werkplek hoort dan ook het af- en aankoppelen van printers, scanners en alle andere randappartuur. Tijdens de opleiding tot ICE-verhuizer worden de verhuizers bijgepraat over de laatste ICT-ontwikkelingen en krijgen ook inzicht in bijvoorbeeld de werking van een patchkast. De extra kennis helpt de verhuizers beter te communiceren met de automatiseringsspecialisten die de verantwoording dragen voor het “in de lucht” houden van het netwerk, wat tegenwoordig tot de basisbehoeften van een bedrijf of organisatie hoort.

Natuurlijk draait het om de werkplek en daarom wordt onder de C van de ICE-verhuizer het Cablemanagement uitgevoerd. Bij goed cablemanagement zijn alle losse snoeren rondom het bureau verdwenen, waardoor er een veilige en rustige werkplek is ontstaan. In een moderne werkomgeving is er volop aandacht voor de mens achter het bureau en daarom wordt de opleiding afgerond met de E van Ergonomie. De verhuizers leren hoe ze de gebruikers van de werkplek aan de perfecte ergonomisceh zit kunnen helpen. Volledig aangepast aan de persoon worden stoel, bureau en het beeldscherm op hoogte afgesteld.

ICE verhuizers aan het werkMondial Movers speelt met de nieuwe opleiding tot ICE-verhuizer in op de trend dat werkgevers het allerbeste wensen voor hun werknemers, maar dat dat wel tegen aantrekkelijke voorwaarden dient te gebeuren. Met de ICE-verhuizer is het mogelijk om na, of apart van de, verhuizing het kantoor helemaal op orde te krijgen, zonder dat er veel extra werk voor de eigen organisatie aan te pas komt.

De meerdaagse opleiding tot ICE-verhuizer is door het Da Vinci College, op aangeven van en in samenwerking met Mondial Movers, ontwikkeld. Als gastdocenten fungeren Dirk van der Ven, de Cablemanagement Specialist, en Esther Scharloo voor de lesstof over Ergonomie.