Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Eerste digitale factuur verstuurd

Eerste digitale factuur verstuurd aan ministerie van Economische Zaken Via DigiPoort

Digipoort Logo

Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, is gestart met elektronisch factureren aan het kerndepartement van het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie heeft aangegeven dat het de allereerste factuur betreft die binnenkomt via Digipoort.

Mondial Movers is aangesloten op het online facturatieplatform Ingis om meer service en gemak te bieden aan hun klanten en werknemers. Direct vanuit het facturatiesysteem Accountview verstuurt Mondial Movers facturen gestructureerd naar Ingis. Binnen het platform kunnen klanten hun facturen online bekijken en downloaden.

Uniek is de directe koppeling met het overheidsplatform Digipoort, de elektronische postbus van de overheid. Het Ingis platform verwerkt de data tot een gestructureerd UBL-formaat en stuurt het direct door naar het ministerie van Economische Zaken. In 2013 willen alle overige ministeries ook aansluiten op de Digipoort. Het streven van de overheid is om per 1 januari 2018 alle facturen via de digitale snelweg te ontvangen.

Voor Mondial Movers is dit slechts het begin. Op korte termijn zullen meer ministeries aangesloten worden op de online facturatieoplossing.