Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Een jaar Opel Ampera

1 jaar opel ampera

Groene auto elektrisch milieubewust

Na erg lang wachten, mochten in maart 2012, Tom Stuij en Marcel de Waal van Mondial Movers eindelijk gaan rijden met hun Opel Ampera.
Natuurlijk best spannend de eerste weken en ook even wennen op welke manier er zo veel mogelijk elektrisch gereden kon worden. Dat viel in het begin niet mee, want eigen oplaadpalen waren er nog niet en met twee auto’s tegelijk opladen in Alblasserdam bleek ook niet optimaal. Uiteindelijk is bij Tom in Ridderkerk, via e-laad, een oplaadpaal gerealiseerd. De Gemeente Alblasserdam echter wilde, voor het Industrieterrein (waar het centrale kantoor van Mondial Movers zich bevindt), geen medewerking verlenen aan het aan de openbare weg plaatsen van een oplaadpaal. Jammer.

Maar, er is nu ruim 80.000 km gereden, zoveel mogelijk elektrisch en de rest op het aggregaat. Nu moet gezegd dat door de grotere afstanden die afgelegd worden, rondjes Nederland, ritten Duitsland, de aggregaat echt niet gemist kan worden. Het rijgedrag is wel aangepast, maar het blijkt dat de Opel Ampera ook op de Autobahn op (begrensde) topsnelheid van 170 km. een voor dit type auto alleszins aanvaardbaar verbruik heeft van minder dan 8 liter per 100 km.

Gelukkig is dit niet het gemiddelde verbruik, dan zou het niet goed zijn, maar na de winter rijden met winterbanden, kost echt 15% energie, ligt dat gemiddelde nog altijd rond de 4 liter. Nu is dat ook zo rond het brochuregemiddelde van andere zuinige auto’s, maar dat zijn duidelijk geen praktijkcijfers zoals nu met Opel Ampera gerealiseerd.

Het afgelopen jaar is door één van de Ampera’s een bezoek gebracht aan de garage wegens een ICT-probleem, maar verder is er niets op de auto’s aan te merken.

Op naar het volgende jaar en gelukkig wordt het zomer, dan kunnen er weer tussen de 50 en 90 km. volledig elektrisch gereden worden en dat is echt leuk!