Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Echte Rembrandt gevonden bij kunst en antiek taxatiedag

Echte Rembrandt gevonden bij kunst en taxatiedag bij Mondial Eduard Strang

Echte Rembrandt gevonden bij kunst en taxatiedag bij Mondial Eduard Strang

De Mondial Movers vestiging in Vught, Mondial Eduard Strang heeft op 13 oktober een kunst en antiek taxatiedag georganiseerd. Het verhuisbedrijf is specialist op het gebied van het vervoeren van kunst, daardoor kwam Mondial Eduard Strang op het idee om deze taxatiedag te organiseren. Drie enthousiaste experts met verschillende specialismen op het gebied van antiek, schilderijen en zilver hebben kosteloos taxaties verricht voor meer dan 200 bezoekers.

kunst en taxatiedag bij Mondial Eduard StrangOm half tien stonden de eerste mensen al voor de deur. Mondial Eduard Strang had zich goed voorbereid op veel bezoekers, maar dat het er meer dan 200 waren, hadden zij ook niet verwacht. Tijdens de taxaties zijn er een aantal opvallende stukken getaxeerd. Zo kwam er iemand langs die een echte Rembrandt in zijn bezit heeft, het betrof een ets van de Hollandse meester. Ook waren er schilderijen getaxeerd, die niet van echt te onderscheiden zijn. Niet alleen de bezoekers waren enthousiast, er zijn taxaties gedaan van €0 tot €27.500, maar ook de taxateurs. Jacob Roosjen, heeft 20 jaar gewerkt bij het internationale veilinghuis Sotheby’s en is specialist op het gebied van Europees zilverwerk, kwam veel verrassende objecten tegen.

Tijdens de taxatiedag konden de bezoekers ook een bijzondere expositie bekijken van edelsmid Juul Treijtel en beeldend kunstenaar Marjo Smit bij Galerie Stravi. Het verhuisbedrijf heeft Galerie Stravi opgericht om jonge en opkomende kunstenaars de mogelijkheid te geven om hun werk, kosteloos, op de website van Galerie Stravi en fysiek ten toon te stellen. Mondial Eduard Strang helpt de kunstenaars en zij zorgen voor goede mond-op-mondreclame voor het verhuisbedrijf. Op deze manier probeert het verhuisbedrijf een brug te slaan tussen musea, veilinghuizen, kunstverzamelaars en anderzijds de kunstenaar.

Al met al was het een geslaagde dag en hoopt Mondial Eduard Strang volgend jaar weer een taxatiedag te organiseren.