Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Directeur verhuisbedrijf geeft sollicitatietraining aan vmbo-leerlingen

Vanuit VNO NCW regio Den Haag werd er onlangs een sollicitatietraining georganiseerd voor vmbo-leerlingen op het Van Vredenburch College in Rijswijk. Deze training werd gegeven door directeuren en bestuurders uit het Haagse bedrijfsleven, onder wie Robert Medenblik van Mondial Van der Velde ’t Veentje Verhuizingen.

sollicitatietraining aan vmbo-leerlingen

Solliciteren voor een baan is een lastige klus als je jong bent en er nog weinig ervaring mee hebt. Hoe zorg je ervoor dat je met jouw brief opvalt bij werkgevers? En hoe presenteer je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek? Om jongeren die zich voor het eerst op de arbeidsmarkt begeven, te helpen werd er voor 92 vmbo-leerlingen (derde klas) een sollicitatietraining georganiseerd door VNO NCW en JINC.

Tips voor solliciteren

Robert Medenblik is eigenaar van verhuisbedrijf Mondial Van der Velde ’t Veentje en was één van de trainers op deze dag. “Er komt heel wat kijken bij het sollicitatieproces en ik heb daarom vooral geprobeerd om de leerlingen zoveel mogelijk praktische handvaten mee te geven. Denk aan het belang van het geven van een krachtige handdruk en iemand in de ogen kijken tijdens een gesprek. Dat lijken misschien kleine dingen, maar alles bij elkaar geeft het wel een professionele indruk als je je meteen goed presenteert”, aldus Robert. “Verder hebben we uiteraard gekeken naar het schrijven een motiverende sollicitatiebrief, het opstellen van een cv waarin je talenten goed naar voren komen en het voeren van een sollicitatiegesprek. Alle tips die we hebben gegeven, hebben we meteen in de praktijk gebracht door rollenspellen te spelen. Het was mooi om te zien hoe snel de leerlingen alles oppakken en in de praktijk brengen.”

De training werd gegeven door een brede vertegenwoordiging van het Haagse bedrijfsleven, waaronder directeuren van ADO Den Haag, Kone, Het Gemeentemuseum en de bestuursvoorzitter van Haag Wonen. Na afloop kregen alle leerlingen een certificaat voor deelname aan de sollicitatietraining.