Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Digitaal voorleesverhaal; De Strafschop

‘Nog een verhaaltje!’, klinkt het vaak als een verhaal verteld is. Kinderen zijn dol op voorlezen. En ook voor volwassenen is voorlezen leuk. Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, verspreid iedere maand een digitaal voorleesverhaal om samen te genieten van boeiende verhalen en kleurrijke illustraties. Mondial Movers doet mee aan de actie “Vaders Voor Lezen” van de Leescoalitie een organisatie die zich inzet om het lezen te bevorderen.

digitaal voorleesverhaal mondial movers

Een boek biedt kinderen de kans om vanuit een vertrouwde omgeving een kijkje in de wereld om hen heen te nemen. Ook heeft een boek natuurlijk een grote educatieve functie, kinderen leren er veel nieuwe woorden van en ontwikkelen een gevoel voor taal. Wist u bijvoorbeeld dat een kind dat 15 minuten per dag leest of wordt voorgelezen, 55 keer zo veel woorden per jaar meer leest dan een kind dat 5 minuten per dag leest of wordt voorgelezen?

Het digitale voorleesverhaal van deze maand genaamd De Strafschop is geschreven door Gerard van Gemert en is bestemd voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Gerard van Gemert is een groot voetbal fan! De passie voor voetbal heeft de schrijver overgenomen van zijn vader. Een echte voetballiefhebber die zelfs bijna in het Nederlands elftal gespeeld heeft. Voetbal staat dan ook centraal in veel verhalen die de schrijver inmiddels heeft uitgebracht. Ook het digitaal voorleesverhaal van de maand, De Strafschop, beschrijft een echt spannend voetbalmoment.

Vaders Voor Lezen is een campagne van De Leescoalitie.
Stichting CPNB, Stichting Lezen, de Koninklijke Bibliotheek, VOB en Stichting Lezen & Schrijven bundelen hun krachten voor leesbevordering.

Reactie op het digitale voorleesverhaal? Deel het voorleesmoment, eventueel met foto, met Mondial Movers via #monmov of op @vvlezen en/of @MondialMovers.