Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

De Verhuisfamilie: samenwerking stichting Present Groningen en Mondial Oostland Verhuizingen

De Verhuisfamilie heeft met een team van drie vrijwilligers (stichting Present Groningen) en twee verhuizers (Mondial Oostland Verhuizingen) een alleenstaande moeder geheel belangeloos verhuisd naar Groningen. Vanwege medische redenen was een verhuizing naar een woning dichterbij het ziekenhuis in deze stad noodzakelijk.

De Verhuisfamilie is er speciaal voor mensen die noodgedwongen moeten verhuizen, maar niet de middelen en het netwerk hebben om dit zelf te regelen.
Een aanvraag kan ingediend worden door een hulpverlener. Vervolgens bekijkt de stichting Present (een landelijke vrijwilligersorganisatie) of het mogelijk is om het uit te voeren. Voor deze verhuizing kwam de Present-afdeling in Groningen in actie. In samenwerking met een lokaal verhuisbedrijf, Mondial Oostland Verhuizingen, werd het hele project uitgevoerd.
In de voorbereiding werden er verhuisdozen afgeleverd en werd het meubilair gedemonteerd. En op de verhuisdag zelf was er een compleet team aanwezig om alles soepel te laten verlopen. “Het is een hele mooie samenwerking op deze manier. Onze vrijwilligers helpen zelf regelmatig mee met verhuizingen. Als er een verhuisbedrijf aanwezig is, dan werkt dat een stuk prettiger. Zij hebben een verhuislift, rolcontainers en andere hulpmiddelen”, aldus Andries van der Heide van Present Groningen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mondial Oostland Verhuizingen maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk speerpunt is. Alle Mondial verhuisbedrijven zijn dan ook gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Dit houdt in dat er aantoonbaar een steentje wordt bijgedragen aan 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1: geen armoede.