Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Congres AZV: samenwerken

Tom Stuij gastspeker op congres van AZV

Het jaarlijkse congres van de Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV) stond dit jaar geheel in het teken van SAMENWERKEN. Een onderwerp, waar we bij Mondial Movers heel veel van afweten. Om die reden was Tom Stuij, algemeen directeur van Mondial Movers, uitgenodigd om als gastspreker op te treden.

Alexander Sakkers, voorzitter van TLN en Adriaan van Eeden Petersman, voorzitter van de AZV openden de bijeenkomst. Natuurlijk was ook Fred Visser als voorzitter van de VZV aanwezig. Tom Stuij is voor een groot aantal aanwezigen geen onbekende. Ruim 25 jaar stond hij aan het hoofd van het in zeecontainervervoer gespecialiseerde Rotterdamse transportbedrijf, Stuij en de Man. Daarnaast is Tom Stuij een van de medeoprichters en was hij oprichtingsvoorzitter van de VZV (Vereniging van Zeecontainervervoerders) in 1982.

Andere sprekers tijdens het congres stonden stil bij meer technische onderwerpen zoals Slotmanagement, ICT ter ondersteuning en Samenwerking met Inland Terminals. Tom Stuij kreeg hierdoor de gelegenheid om nader in te gaan op de emoties rondom samenwerken.

Mondial Movers is in 1990 ontstaan uit de samenwerking tussen een aantal Erkende Verhuizers en is nu het meest succesvolle bedrijf in de verhuisbranche. Tom Stuij trakteerde de ruim 100 genodigden uit de transportwereld op de succesformule door hen een inkijkje te geven in de factoren die gerant staan voor succesvolle samenwerking.

Het congres eindigde met een groot enthousiasme om nieuwe samenwerking tussen de containervervoerders op te starten. Leuk was dat Mondial Movers niet alleen als voorbeeld diende voor succesvol samenwerken, maar ook op de andere grote topics in het vervoer: MVO en Duurzaamheid.

Tom Stuij heeft kunnen uitleggen dat MVO voor de toekomst van de bedrijven van groot belang is. Voor het behoud van een positief imago, maar vooral voor het voortbestaan van de bedrijven. Zoals al eerder gemeld zijn bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen succesvoller dan hun niet MVO-concurrenten.