Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

College van Alblasserdam op bezoek

Verhuisbedrijf Mondial Movers was ditmaal gekozen door het college van Burgemeester en Wethouders om bezocht te worden.

college mondial movers

Een afspraak die al maanden van tevoren gemaakt wordt om op die manier te passen binnen de toch al drukke agenda’s van het bestuur van de gemeente. Waarnemend burgemeester Jan Heijkoop en wethouder Peter Verheij waren echter op het laatste moment verhinderd zodat het bezoek aan Mondial Movers in een kleiner gezelschap werd afgelegd.

Gemeentesecretaris Rianne van den Berg begeleidde de wethouders Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo tijdens het bezoek.

Rianne had al eerder een bezoek gebracht aan Mondial Movers in het kader van een gedachtewisseling over het creëren van visie in een organisatie, een onderwerp waar Tom Stuij een bijzondere affiniteit mee heeft.

Aan de hand van een presentatie hebben Tom Stuij en commercieel directeur Marcel de Waal het reilen en zeilen van het bedrijf toegelicht.

Allereerst natuurlijk over de historie en vervolgens hoe het bedrijf kon uitgroeien tot het meest succesvolle verhuisbedrijf van Nederland. Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer, staat haar mannetje als het gaat om allerlei soorten verhuizingen. Of het nu gaat om het verplaatsen van een brandkast of een complete inboedel naar ergens in de wereld. Op alle vragen is een passend antwoord aanwezig. Dat komt natuurlijk omdat het bedrijf, op 29 plaatsen in Nederland aanwezig, beschikt over meer dan 400 eigen vakbekwame medewerkers en allerlei soorten materialen om een verhuizing tot een succes te maken.

De bezoekers spraken hun verbazing uit over de creativiteit die nodig is om een organisatie als Mondial Movers succesvol te laten zijn. Immers het gaat niet om zo maar verhuizen, Mondial Movers heeft daar een duurzame gedachtegang aan toegevoegd. De P van Planet wordt onderstreept doordat het bedrijf koploper is op duurzaamheidsgebied en bijvoorbeeld beschikt over de grootste vloot elektrische bestel- en verhuiswagens van alle verhuisbedrijven. Ook de P van People komt aan bod want het bedrijf is niet alleen blij met haar eigen medewerkers, ook de rest van de maatschappij dient profijt te hebben van het handelen van de verhuizers.

Mondial Movers presenteert zich als De Vriendelijke Verhuizer, hetgeen staat voor Klantvriendelijk, Prijsvriendelijk, Milieuvriendelijk, Personeelsvriendelijk, Mensvriendelijk en Maatschappijvriendelijk.

In lijn van de bij MVO Nederland neergelegde “Ambitie 2020” is het bedrijf in een continue proces om in het jaar 2020 getransformeerd te zijn van De Vriendelijke Verhuizer naar De Vriendelijkste Verhuizer. Een opdracht die aandeelhouders, management en personeel als leidraad beschouwen bij de dagelijkse verbeteringen die in het bedrijf worden doorgevoerd op weg naar realisatie van de doelstelling

Het college heeft ruim de tijd genomen voor het bezoek en ging uiteindelijk huiswaarts, maar niet voor dat ze één van de bekende Mondial Movers wintermutsen hadden uitgezocht. Als het gaat vriezen zullen de wethouders daardoor makkelijk herkenbaar zijn.