Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Movers tekent brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Tijdens een officiële bijeenkomst van de Organisatie voor Erkende Verhuizers heeft Mondial Movers, als landelijk opererend verhuisbedrijf, de brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Directeur Tom Stuij van Mondial Movers was bij de bijeenkomst in Rotterdam aanwezig om een handtekening te zetten. Het doel van de brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag is om een gezond marktklimaat in de verhuisbranche te waarborgen. Dit is in het belang van opdrachtgevers, opdrachtnemers en werknemers.

Fatsoenlijk ondernemen

De code werd in 2015 al omarmd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers (OEV). Nu hebben ook leden individueel de mogelijkheid om het document te tekenen. Enkele kernwoorden uit de code zijn onder meer: zorgvuldig, transparant en controleerbaar ondernemen; verantwoordelijkheid en samenwerking; kwaliteit van dienstverlening en tot slot duurzaamheid. Met het ondertekenen van de Code laten bedrijven zien dat zij fatsoenlijk ondernemen, in de gehele bedrijfsvoering, hoog in het vaandel hebben staan.  

Alle Mondial verhuisbedrijven voldoen

Al eerder conformeerden alle Erkende Verhuizers van Nederland zich aan de Code. Op verzoek van enige opdrachtgevers hebben nu 12 zelfstandige Erkende Verhuizers de Code mede ondertekend. Mondial Movers heeft getekend namens alle Mondial verhuisbedrijven in Nederland. Om aan lokale verwachtingen tegemoet te komen kunnen de vestigingen ook zelfstandig nog ondertekenen, maar noodzakelijk is dat niet.

Oproep aan de opdrachtgevers

Tijdens de bijeenkomst in het Worldhotel Wings op vliegveld Rotterdam/The Hague werd wel duidelijk dat er vanuit de verhuisbranche een duidelijk teken gegeven wordt aan de opdrachtgevers om duurzaamheid en maatschappelijk verwantwoord ondernemen een belangrijkere rol te geven in de aanbestedingen. De tijd van concurrentie op de laagste prijs is immers voorbij. Cees Blokland, voorzitter van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag, riep vooral de lagere overheden op om de code te integreren in hun uitvraag.