Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Circulaire gevelreclame op kantoorpand Mondial Van Dijk Verhuizingen

Mondial Van Dijk Verhuizingen heeft circulair ondernemen hoog in het vaandel staan. Niet alleen als het gaat om de verhuiswerkzaamheden, maar ook in het eigen bedrijf is er volop aandacht voor duurzaamheid. Toen het tijd was voor een nieuwe gevelreclame werd er dan ook een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, met als belangrijkste aandachtspunten: circulariteit en originaliteit. Het ontwerp van Roel Olieslagers kwam als winnaar uit de bus.

circulaire gevelreclame
Ontwerpwedstrijd voor circulaire gevelreclame.

Mondial Van Dijk Verhuizingen hanteert in haar dagelijkse werkzaamheden de 10 R’en van circulariteit als uitgangspunt, denk bijvoorbeeld aan reuse, refurbish, repurpose en recycle. Op deze manier wordt er alles aan gedaan om het overtollige meubilair na een verhuizing een nieuw leven te geven. Mocht het niet één op één hergebruikt kunnen worden, dan wordt er gekeken hoe de afzonderlijke materialen in een nieuwe toepassing gebruikt kunnen worden. Met de nodige creativiteit is er altijd wel een oplossing te vinden.

Circulaire gevelreclame

In het plan van Roel Olieslagers voor de circulaire gevelreclame komt het overtollige materiaal in ieder geval al goed van pas. Hij kwam namelijk met het idee om vinkboard te gebruiken als plaatmateriaal: dit wordt gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Na het plaatsen van de borden is het snijafval direct naar een leverancier van vink kunststoffen gegaan, zodat het niet weggegooid hoeft te worden.
Tot slot heeft deze grafisch ontwerper gekozen voor PVC vrije stickers (die kunnen na de levensduur beter gerecycled worden).

Voor de oude platen van de gevel wordt uiteraard nog gezocht naar een nieuwe toepassing.