Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Van Dijk Verhuizingen en Roldo Rent openen ‘circulair inzamelpunt’

In het kader van circulair ondernemen zijn Mondial Van Dijk Verhuizingen en leverancier Roldo Rent een duurzame samenwerking gestart. Op de locatie van het verhuisbedrijf is een circulair inzamelpunt geopend voor defecte verhuismaterialen. Om te voorkomen dat deze hulpmiddelen (zoals computerboxen en rolcontainers) weggegooid worden, neemt leverancier Roldo Rent de materialen mee terug en zorgt ervoor dat de grondstoffen worden hergebruikt.

circulair inzamelpunt bij Mondial Van Dijk Verhuizingen
Roel van Dijk (Mondial Van Dijk Verhuizingen) en Gerard Geijtenbeek (Roldo Rent) bij het eerste circulaire inzamelpunt. De banner is gemaakt van polyester, wat betekent dat het aan het einde van de levensduur gerecycled kan worden tot (bijvoorbeeld) een nieuwe banner of kledingstuk.

Om een verhuizing soepel te laten verlopen én om de fysieke belasting voor verhuizers zoveel mogelijk te beperken, produceert Roldo Rent diverse hulpmiddelen, waaronder archiefboxen, meubelhondjes en diepladers. Met deze handige hulpmiddelen kan iedere verhuizing efficiënt en zorgvuldig uitgevoerd worden.

Milieuvriendelijk

Waar het vroeger gebruikelijk was om deze producten aan het einde van de levensduur weg te gooien, wordt er nu gekozen voor een andere insteek. Op de locatie van Mondial Van Dijk Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers) is een circulair inzamelpunt geopend. Verhuizers kunnen hier de materialen inleveren die kapot zijn en niet meer gebruikt worden. Roldo Rent haalt het op (ook als het van een andere leverancier afkomstig is) en heeft per product een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarbij er niets weggegooid hoeft te worden. Om een paar voorbeelden te noemen: de Clever Move Box wordt gerecycled tot een nieuwe Clever Move Box en de archiefbox wordt (onder andere) gerecycled tot een magazijnbakje.

Keurmerk Sociale Onderneming

Zowel Roldo Rent als Mondial Movers zijn gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming en deze werkwijze past dan ook bij het streven van beide bedrijven om zoveel mogelijk duurzaam te werken.
Op de Mondial-locatie in Land van Cuijk wordt bijvoorbeeld al intensief gewerkt aan een circulair traject voor klanten. Zo wordt er bij verhuizingen gekeken op welke manier de overtollige inventaris van een klant een tweede leven kan krijgen. Het doel hiervan is om het milieu zo veel mogelijk te sparen.
Dankzij deze pilot met Roldo Rent gebeurt dit nu ook intern bij Mondial Van Dijk Verhuizingen met de eigen verhuismaterialen. Kortom: een duurzame samenwerking om trots op te zijn!