Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Certificaat vier sterren Ecostars Rotterdam voor milieuvriendelijk wagenpark

Mondial Movers ontvangt Vier Sterren Ecostars Certificaat

Mondial Movers ontvangt Vier Sterren Ecostars Certificaat

Het onlangs ontvangen Europese Ecostars Certificaat

Het certificaat is het bewijs dat Mondial Movers zich succesvol heeft gericht op een wagenpark dat zorgt voor een lager energieverbruik en minder uitstoot.

Het door de EEG gestimuleerde Ecostars programma wordt in 7 grote Europese steden gebruikt om het bedrijfsleven te stimuleren milieuvriendelijker transport toe te passen.

Dat Mondial Movers nu al in aanmerking komt voor een certificaat met 4 van de maximaal 5 te behalen sterren komt natuurlijk omdat het verhuisbedrijf overal in het land vestigingen heeft die succesvol het wagenpark moderniseren. Meer en meer Euro 6 voertuigen, maar ook elektrische , hybride en groen/gas vracht- en bestelwagens zijn te vinden in de unieke Mondial Movers belettering.

Privileges in Rotterdam
De gemeente wil in 2014 circa 5000 Rotterdamse bedrijfsvoertuigen hebben voorzien van Ecostars. Rotterdam onderzoekt nog of bedrijven met vier of vijf Ecostars in aanmerking kunnen komen voor bepaalde privileges, zoals verruiming van venstertijden voor laden en lossen. Ook wil de gemeente de best presterende bedrijven uitnodigen om deel te nemen aan een ‘denktank’ rond de vraag: wat kan de gemeente doen om de rol als gastheer van de stad vorm te geven, met name voor transportbedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor een duurzamer klimaat en milieu.
Europees project
Het project Ecostars is sinds 2009 in zeven Europese steden en regio’s van start gegaan, waaronder South Yorkshire (Engeland), Cantabria (Spanje) en Parma (Italië). De deelnemende steden en regio’s ontvangen financiële ondersteuning van de Europese Commissie. De Rotterdamse versie van het project Ecostars ontvangt daarnaast subsidie vanuit de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit. Meer informatie over Ecostars is te vinden op www.ecostars-rotterdam.nl en www.ecostars-europe.eu.
Rotterdam werkt aan een schone, groene, gezonde en economisch sterke stad. De stad neemt samen met bewoners, bedrijven en instellingen haar verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst. Het publiek-private samenwerkingsverband Rotterdam Climate Initiative (RCI) richt zich op 50% CO2-reductie ten opzichte van 1990 en 100% klimaatbestendigheid in 2025.