Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

CBF erkent Verhuisfamilie als Goed Doel

Op 1 juli is door stichting Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) het certificaat als “Erkend Goed Doel” verstrekt aan De Verhuisfamilie.

Erkenning CBF Goed Doel

Directeur Roline de Wilde (CBF) en Tom Stuij (Verhuisfamilie)

Roline de Wilde (CBF) geeft certificaat aan Tom Stuij

De Verhuisfamilie behoort hiermee tot de voortrekkers die zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ van het CBF mogen noemen. De nieuwe CBF erkenningsregeling zorgt ervoor dat er een eenduidige en door de sector breed gedragen erkenning ontstaat. Donateurs en andere belanghebbenden weten zeker dat De Verhuisfamilie aan heldere spelregels voldoet, weten wat ze wil bereiken en daar open en begrijpelijk over communiceert.

Tom Stuij, voorzitter a.i. van Stichting De Verhuisfamilie, is trots op het feit dat De Verhuisfamilie deze erkenning is gegund. De Stichting is een fantastisch initiatief en deze erkenning zorgt ervoor dat De Verhuisfamilie voor een ieder herkend kan worden als goed doel.

Deze erkenning voelt, net als de in 2014 verkregen Meer Dan Handen Vrijwilligersprijs, een beloning voor alle ondersteuning die De Verhuisfamilie haar cliënten heeft kunnen aanbieden.

Het verhaal achter Stichting De Verhuisfamilie

De Verhuisfamilie is een initiatief vanuit de verhuisbranche. Dit omdat de verhuizers in de dagelijkse praktijk schrijnende gevallen tegenkomen en erkennen dat eenzaamheid en armoede een groot maatschappelijk probleem is.

De Verhuisfamilie zorgt niet alleen voor de daadwerkelijke verhuizing, maar werkt vooral ook samen met lokale vrijwilligers om alle zaken rondom een verhuizing te regelen, zoals een familie dat ook zou doen.

De Verhuisfamilie wil zoveel mogelijk eenzame en minvermogende hulpvragers helpen, maar moet een afweging maken of iemand wel of niet in aanmerking komt. Om deze reden worden alleen aanvragen van professionele ondersteuners geaccepteerd. Hierbij is onder andere te denken aan wijkverpleging, zorginstellingen, ouderenbonden, gemeenten, goede doelen en lokale burgerinitiatieven. Door de kennis van deze organisaties is de Verhuisfamilie op voorhand op de hoogte van de situatie van de hulpvrager en zal er naar alle waarschijnlijkheid geen extra toetsing meer nodig zijn. Dit zorgt ervoor dat een aanvraag sneller in behandeling genomen kan worden.