Maatregelen Mondial Movers in verband met coronavirus
Logo klantenvertellen.nl

9,3 score 100% aanbeveling

Mondial Joh. van Buuren genomineerd voor brancheprijs ‘Het Gouden Hondje’

Met een creatief ontwerp voor een dieplader met beugels, komt Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen in aanmerking voor de brancheprijs ‘Het Gouden Hondje 2020’. Deze award van de Organisatie voor Erkende Verhuizers is een erkenning voor het beste idee om fysieke belasting in het verhuisvak te verminderen.

Verhuizen is fysiek een zwaar beroep. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen om de belasting te verminderen en daarmee het ontstaan van fysieke klachten te voorkomen. Maar: er is natuurlijk altijd ruimte voor nog meer innovatieve ideeën! Om dit aan te jagen organiseert de Organisatie voor Erkende Verhuizers (OEV) de wedstrijd ‘Het Gouden Hondje 2020’. Erkende verhuisbedrijven worden uitgedaagd om slimme, praktische en betaalbare oplossingen in te sturen. Het doel is om deze kennis met de gehele branche te delen zodat het risico op fysieke klachten binnen ieder bedrijf kleiner wordt.

Ontwerp

Eén van de ideeën die in aanmerking komt voor Het Gouden Hondje is afkomstig van Marcel Verbarendse van Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen.
In de laatste editie van het vaktijdschrift Verhuizen (van de OEV) wordt zijn ontwerp, een dieplader met beugels, uitgelicht. De insteek van het ontwerp is om tijdens het verplaatsen van onder meer lage kasten, minder te hoeven bukken. Marcel heeft daarvoor twee beugels van een oud beugelhondje aan een dieplader bevestigd. Door één beugel aan de stelling te bevestigen en een beugel hoog te laten staan, hoefde hij alleen één beugel vast te houden. Bij een eerste test bleek deze constructie goed te werken en Mondial Van Buuren zou het dan ook vaker willen uitproberen in de praktijk.

Uitreiking

Normaal gesproken zou de uitreiking van de brancheprijs plaatsvinden tijdens de algemene ledenvergadering van de OEV in april. Vanwege de coronacrisis is dit voorlopig vooruitgeschoven. Een definitieve datum wordt later bekendgemaakt.