Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Mondial Joh. van Buuren wint brons bij verkiezing ‘Het Gouden Hondje’

Met een creatief ontwerp voor een dieplader met beugels, heeft Marcel Verbarendse van Mondial Joh. van Buuren en Zn. Verhuizingen brons gewonnen bij de verkiezing ‘Het Gouden Hondje 2020’. Deze award van de Organisatie voor Erkende Verhuizers is een erkenning voor het beste idee om fysieke belasting in het verhuisvak te verminderen.

brancheprijs

“Deze nieuwe variant van het beugelhondje is weer een mooi voorbeeld van creatieve verhuizers die met zelfgemaakte hulpmiddelen het werken eenvoudiger maken”, aldus jurylid, bedrijfsfysiotherapeut en Verhuiscollege trainer Leon Gardien.

Brancheprijs

Verhuizen is fysiek een zwaar beroep. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen om de belasting te verminderen. Maar: er is natuurlijk altijd ruimte voor nog meer innovatieve ideeën! Om dit aan te jagen organiseert de Organisatie voor Erkende Verhuizers (OEV) de wedstrijd ‘Het Gouden Hondje 2020’. Erkende verhuisbedrijven worden uitgedaagd om slimme, praktische en betaalbare oplossingen in te sturen voor deze brancheprijs. Het doel is om deze kennis met de gehele sector te delen zodat het risico op fysieke klachten kleiner wordt.

Ontwerp

De insteek van het ontwerp van Marcel Verbarendse is om tijdens het verplaatsen van onder meer lage kasten, minder te hoeven bukken. Marcel heeft daarvoor twee beugels van een oud beugelhondje aan een dieplader bevestigd. Door één beugel aan de stelling te bevestigen en een beugel hoog te laten staan, hoefde hij alleen één beugel vast te houden. Bij een eerste test bleek deze constructie goed te werken en Mondial Joh. Van Buuren zou het dan ook vaker willen uitproberen in de praktijk.