Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

BrabantZorg: soepele verhuisdag met gespecialiseerde zorgverhuizers

Het verhuizen van een zorginstelling is een ingrijpende gebeurtenis voor bewoners. “Ze verlaten een vertrouwde omgeving waar ze alles weten te vinden, dat zorgt voor spanning”, vertelt Jos van den Bogaard van BrabantZorg. Om een verhuizing soepel te laten verlopen is goede communicatie en een zorgvuldige voorbereiding essentieel. BrabantZorg werkt daarom samen met Mondial Vlugo en Van Zoggel Verhuizingen, specialist in zorgverhuizingen.

BrabantZorg kiest voor gespecialiseerde zorgverhuizers van Mondial Movers.

BrabantZorg is een grote zorginstelling met 35 locaties, daardoor zijn er regelmatig verhuisbewegingen. Dat kan gaan om een interne verhuizing vanwege een renovatie, of een grootschalige verhuizing naar een nieuwbouwlocatie. Jos van den Bogaard stuurt deze renovatie- en nieuwbouwprojecten aan en is daarmee hét aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. In het begin van het traject maakt hij een programma van eisen dat centraal staat bij het ontwerp van het nieuwe gebouw. Hierin staat vermeld aan welke voorwaarden een ontwerp van een zorginstelling moet voldoen. Denk aan goede verlichting, vloeren zonder drempels en de juiste breedte van de gangen en deuren. Daarnaast moeten er mogelijkheden zijn om ‘leefcirkels’ te creëren, deze technologie is erop gericht om mensen met dementie de bewegingsruimte te geven die bij de persoonlijke situatie past. “Waar we ook samen met de binnenhuisarchitect naar kijken is het kleurgebruik. Ons streven is om de locatie zo huiselijk mogelijk te maken: warm en gezellig, zodat mensen zich snel thuis voelen.”

Zorgverhuizer

In het traject daarna speelt het verhuisbedrijf een belangrijke rol. Voor het plannen en uitvoeren van de verhuizingen werkt BrabantZorg sinds een aantal jaar samen met Mondial Vlugo en Van Zoggel Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers, dé zorgverhuizer van Nederland).
Van begin af aan worden zij betrokken bij alle praktische zaken en wordt in goed overleg een planning gemaakt. Met dit gedetailleerde draaiboek is het voor iedereen (bewoners, mantelzorgers, medewerkers en verhuizers) duidelijk wat de afspraken zijn en wat er verwacht wordt.

Informatieavond

“Elke verandering wekt in eerste instantie weerstand op bij bewoners, zeker als het gaat om een verhuizing. Het geeft onzekerheid en een stukje angst: wat gaat er gebeuren? Goede communicatie is daarom essentieel.” Om die reden wordt er van tevoren een informatieavond georganiseerd vanuit Mondial Vlugo en Van Zoggel Verhuizingen. Tijdens deze bijeenkomst wordt er praktische informatie gegeven over alle aspecten van de verhuizing. Zo worden er diverse verhuisdozen getoond, waaronder garderobeboxen, die familieleden kunnen gebruiken voor het inpakken. Daarnaast worden er tips gegeven voor het inpakken van kostbaarheden.
“Wat wij belangrijk vinden bij een verhuisbedrijf is dat ze de cliëntengroep goed kennen en dat ze tijdens de verhuizing zorgvuldig omgaan met de spullen.”

Inventief

Op de verhuisdag zelf zorgt BrabantZorg ervoor dat de dag is ingevuld voor de bewoners met een activiteit, een warme maaltijd tussendoor en de gelegenheid om te rusten. “Bij een zorgverhuizing is het belangrijk dat er geen vertraging is: de verhuizing moet op tijd afgerond zijn zodat de bewoners om 16.00 uur hun woning weer in kunnen. Wij merken in de praktijk dat de verhuizers snel kunnen schakelen: ze spelen in op de situatie en zijn inventief (bijvoorbeeld als een locatie moeilijk bereikbaar is of als het slecht weer is). Logistiek gezien kunnen wij er van op aan dat het soepel loopt en hoef ik me nergens zorgen om te maken.”


zorgverhuizer Mondial Movers voor het verhuizen van een zorginstelling