Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Verhuisbedrijf Mondial VSN regelt bouwlogistiek project Utrecht Centraal

Met de renovatie van de NS-toren op Utrecht Centraal, stonden Strukton Worksphere en Mondial VSN Verhuizingen voor een grote uitdaging als het gaat om de bouwlogistiek. Hoe vervoer je alle materialen veilig en snel door het station naar de plek van bestemming?

bouwlogistiek

Het NS-gebouw is grondig gerenoveerd en weer klaar voor de toekomst, met onder meer een nieuwe klimaatinstallatie en open etages voor het ‘nieuwe werken’.

Bij zo’n grootschalig project zijn er veel leveranciers betrokken. Om te voorkomen dat ieder bedrijf afzonderlijk, in de drukke stationsomgeving, moet parkeren om te laden en lossen is besloten om alles op te slaan in de opslagloods van Mondial VSN Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers). Dit varieert van spijkers en schroeven, tot kabelhaspels, kasten en plafondplaten. Mondial VSN heeft een groot pand aan de rand van Utrecht, met voldoende opslagruimte voor dit project.
Bijkomend voordeel van de samenwerking met een verhuisbedrijf is dat de verhuizers ervoor zorgen dat alle spullen zorgvuldig en veilig worden verplaatst naar de plek van bestemming.

Inventief

Het NS-pand bevindt zich óp het station. Dat betekent dat niet alleen NS-personeel via poortjes de stationshal in en uitgaat, maar ook de verhuizers. “De grootste uitdaging van dit project is de logistiek: alle betrokkenen moeten out of the box kunnen denken en goed samenwerken. Alleen als je inventief bent, kun je zo’n project uitvoeren. Voor mij is dat juist de charme ervan”, vertelt André van Asch, werkzaam als uitvoerder bij Strukton Worksphere.

Uitdaging 1: De locatie om te lossen. Dit moet bij het Beatrix Theater gebeuren. Van daar gaan de verhuizers met een lift de stationshal in, om via de OV-poortjes en de hal de NS-toren te bereiken. Dit kan alleen buiten de spits tussen 10.00 en 16.00 uur. “Je moet praktisch ingesteld zijn en rekening houden met onverwachte omstandigheden”, vat André het hele traject met een glimlach samen.

Planning

Het verhuisteam van Mondial VSN Verhuizingen heeft dezelfde positieve instelling als André en ging met veel enthousiasme aan de slag. “We moeten goed plannen. Als wij te laat zijn, kunnen de werknemers niet verder. Dat zorgt voor tijdsdruk, maar juist dan is het de kunst om alles voor elkaar te krijgen. Wij moeten zorgen dat er geen vertraging in het bouwproces ontstaat”, vertelt Perry Kooijmans van Mondial VSN Verhuizingen.

Perry werkt al jaren bij het verhuisbedrijf, waarvan de laatste twee jaar als voorman. Met zijn jarenlange ervaring zoekt hij handige oplossingen voor lastige situaties. En dat was af en toe wel nodig. Zo moeten de verhuizers hun werk doen terwijl er gewoon gewerkt werd. Om de bovenste etages te bereiken was er een bouwlift, maar die was niet groot genoeg voor de grote materialen. Een verhuislift was ook geen optie. “Het was puzzelen op hoog niveau”, aldus Perry.
In januari is het verhuisteam begonnen. Het project is in afrondende fase. Perry: “Wij kijken met een positief gevoel terug. Het was een mooie opdracht. Wij zijn blij dat alles keurig op zijn pootjes terecht is gekomen.”

bouwlogistiek
André van Asch van Strukton Worksphere.