Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

BNR Gangmakers over werkeloosheid

Te beginnen met een selfie

BNR Gangmakers Radio

BNR Gangmakers, een wekelijks programma

Tom Stuij, directeur van Mondial Movers, was uitgenodigd om deel te nemen aan het radioprogramma BNR Gangmakers. De opnames vonden plaats in Amsterdam bij B.Amsterdam een verzamelgebouw vol energie en jonge ondernemers. Het is gewoonte om een selfie te nemen voor aanvang van het programma en die dan te twitteren. Ook Tom ontkwam niet aan de traditie.

Werkloosheid

Het programma stond in het teken van werkloosheid. Deze zal mogelijk hoger worden als de robotisering grote vormen aan gaat nemen. Vraag was hoe bedrijven daar in de eerste plaats mee om gaan. Volgens Tom is het ondoenlijk om de komende werkloosheid een halt toe te roepen. Vooral de medewerkers op kantoren zullen al met al veelal hun baan zien verdwijnen. In de discussie werd wel, terecht waarschijnlijk, aangevoerd dat er ook weer nieuwe banen zullen ontstaan, maar hoe en wat bleef onduidelijk.

Rol van de bedrijven

BNR Gangmakers probeert voorbeelden te stellen ter inspiratie en de discussiepartners worden dan ook uitgedaagd om alternatieven naar voren te brengen. Tom is ook ambassadeur voor het basisinkomen en van hem werd verwacht dat hij het basisinkomen in zou brengen en verdedigen. Dit is goed gelukt.

Gasten aan de tafel voor de discussie, onder leiding van Maarten Bouwhuis,  waren:

  • Alexander de Roo, voorzitter vereniging Basisinkomen
  • Tom Stuij, directeur Mondial Movers en ambassadeur Burgerinitiatief Basisinkomen2018
  • Bart Drenth, voorzitter MKB Amsterdam
  • Pieter Molijn, directeur Molijn Professionals

Mondial Movers

Het verhuisbedrijf is meermalen genoemd in de uitzending en op positieve wijze onder de aandacht gebracht. Bij BNR begrijpt men dat de gasten zo’n gebaar waarderen.

Terugluisteren.

Het is mogelijk het volledige programma terug te luisteren via deze link.