Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Vakmanschap en ervaring maken bijzondere zorgverhuizing mogelijk

Mondial Verhuisbedrijf Henneken heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan als het gaat om zorgverhuizingen. Met een goede voorbereiding, het juiste materiaal en vakkundige verhuizers kunnen de meest complexe projecten worden uitgevoerd. Een voorbeeld daarvan is de verhuizing die in oktober is verzorgd voor de Parnassia Groep, waar in zeer kort tijdsbestek 34 woningen en bijbehorende ruimtes als kantoren werden verhuisd. “Het is fijn om te merken dat de verhuizers nooit in de stress raken en zeer sociaal zijn met de bewoners.”

zorgverhuizing Henneken

Aan het woord is Stefan Lems, werkzaam als facilitair manager bij Parnassia. Hij is zeer te spreken over de uitvoering van de verhuizing van het wooncentrum voor ouderen met een psychiatrische stoornis. De in totaal 34 woningen en bijbehorende ruimtes als woonkamers, keukens kantoren werden in vijf werkdagen overgebracht naar twee locaties. Op één van deze dagen werden er maar liefst 26 woningen verhuisd.

Zorgverhuizing

Een behoorlijke uitdaging, die een grondige voorbereiding vereist omdat de bewoners dagelijks zorg nodig hebben. Het is daarom van belang om een zorgverhuizing zo snel en accuraat mogelijk te laten verlopen. “Bovendien moet er voor gezorgd worden dat tegelijkertijd op de oude als de nieuwe locatie alle benodigde middelen aanwezig zijn om zorg te kunnen verlenen. Je moet met alle details rekening houden. Dit vereist een strakke planning en goede communicatie onderling”, vertelt Patrick Barends, projectleider bij Mondial Henneken in Zoetermeer.

Specialiteiten

In aanloop naar de verhuizing werd in overleg met de zorginstelling alles goed doorgesproken en een draaiboek gemaakt. Bij het project kwamen de vele specialiteiten van Mondial samen. Zo werden er handymen ingezet voor onder andere het demonteren van douchestoelen en gordijnrails. Daarnaast waren er speciale ICE-verhuizers aanwezig. Een ICE-verhuizer zorgt ervoor dat ICT-apparatuur op correcte wijze wordt verhuisd en aangesloten én dat de werkplek ergonomisch wordt ingericht voor de klant.

Positieve instelling

Stefan Lems blikt met een goed gevoel terug op de verhuizing. “Het was een uitdagende klus en Mondial Henneken heeft ons heel goed ondersteund. De verhuizers hebben het onmogelijke, mogelijk gemaakt voor ons. Zeker gezien het korte tijdsbestek waarin de verhuizing gepland stond”, aldus de facilitair manager.

“Je merkt dat alles zorgvuldig wordt voorbereid en dat er een gedetailleerd draaiboek is gemaakt. De twee voormannen (de twee Jeffreys) hebben precies in de gaten wat er moet gebeuren en sturen het team goed aan. Wat mooi is om te zien, is dat de verhuizers hele positieve jongens zijn. Ze denken met ons mee over praktische zaken en bovendien zijn ze heel sociaal met de bewoners en de begeleiders. Ze waren voor een paar dagen echt onderdeel van ons team.”

Persoonlijke zorg

Patrick Barends ziet de inzet van de verhuizers als dé kracht van het verhuisbedrijf. “De persoonlijke zorg van de jongens is geweldig. Zij werken vaak al heel lang bij ons en doen er alles aan om een verhuizing naar volle tevredenheid uit te voeren. Een zorgverhuizing als deze is alleen maar mogelijk omdat zij hun werk zo goed doen.”