Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Flexibele inzet bij verhuizing basisschool

Een verhuizing van een basisschool is normaal gesproken al een spannende periode, maar zeker in deze tijd is het een uitdaging. Openbare Jenaplanschool Elckerlyc kon bij haar verhuizing in de meivakantie rekenen op de flexibele inzet van Mondial Van Dijk Verhuizingen.

“Een verhuizing is een hele onderneming, maar het is ons gelukkig alles meegevallen. We hebben zowel van tevoren, tijdens, als na de verhuizing intensief contact gehad met verhuisbedrijf en we konden altijd terecht met vragen“, vertelt Leontine Müskens, directeur van basisschool Elckerlyc.

Met een volume van maar liefst 430 m3 én het inpakken van de complete inventaris (in zo’n 700 verhuisdozen) was de verhuizing een hele operatie. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de school mee zou helpen met inpakken, maar door de strenge maatregelen van de overheid was dit destijds niet mogelijk. “Het was fijn om te merken dat Mondial Van Dijk in het hele traject met ons mee heeft gedacht en zich flexibel heeft opgesteld. Waar nodig werd de planning aangepast.”

Handyman

Naast het verhuizen van de inventaris zijn er ook handyman van het verhuisbedrijf ingezet. Zij waren verantwoordelijk voor het afhalen en ophangen van onder meer digiborden, whiteboards, televisies en zeepdispensers.

Om de leerlingen de kans te geven om afscheid te nemen van het oude schoolgebouw, heeft de school geregeld dat ze, in kleine groepjes, naar binnen mochten. Vanuit Mondial hadden de leerlingen rugzakken gekregen, daarmee konden ze de spulletjes uit hun eigen laatje meenemen.  
De reden voor de verhuizing zijn de plannen voor het nieuwe Kind Expertise Centrum, waar vier basisscholen en de kinderopvang gevestigd zullen worden. In aanloop daar naar toe zijn er diverse verhuisbewegingen van de scholen. Mondial Van Dijk heeft in dit traject bijvoorbeeld eerder al de Mikadoschool verhuisd, en nu dus ook de Elckerlyc.

De verwachting is dat de leerlingen in de loop van het schooljaar 2021/2022 naar het nieuwe gebouw kunnen.