Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Arbo- en milieumanagement

De bedrijfsadviseur van Mondial Movers voor kwaliteit, veiligheid en milieu (Willem Giesselbach) bezocht Mondial Dijkstra Verhuizingen en Mondial Veldhoen Verhuizingen. De resultaten zijn als volgt:

Arbomanagement
Beide verhuisbedrijven beschikken over een recente RI&E. Deze moeten nog wel worden aangevuld met enkele (milieu)onderwerpen.
De Arbeidsinspectie bezocht vorige maand Mondial Veldhoen Verhuizingen. Er is specifiek gekeken naar de inrichting van het magazijn, heftrucks en blootstelling van DME (dieselmotoremissie). Op een klein punt na was alles in orde.

Milieumanagement
Beide verhuisbedrijven hanteren huisregels voor het energiegebruik. Ook scheiden zij afval wat door erkende afvalverwerkingsbedrijven wordt afgevoerd. De verhuiswagens worden in een externe wasstraat gewassen. Het wagenpark van Mondial Veldhoen Verhuizingen voldoet aan de Euronormen 4 en 5. Bij Mondial Dijkstra is er nog een inhaalslag te maken. Hiervoor worden plannen opgesteld in het Milieuprogramma.

Kortom er wordt voldoende aandacht besteed aan de arbo- en milieuwet- en regelgeving om aan de eisen van Mondial Movers te voldoen. De verbeterpunten zijn opgenomen in de jaarlijkse doelstellingen van OHSAS 18001 en ISO14001 paragrafen van de bedrijven.