Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Succesvolle afstudeerstage bij Mondial Van Dijk Verhuizingen

Met een welverdiende 8,4 heeft Niels Ouwendijk zijn afstudeerstage bij Mondial Van Dijk Verhuizingen succesvol afgesloten! In de afgelopen maanden werkte hij aan een managementinformatiesysteem waarmee de operationele medewerkers van het verhuisbedrijf nog beter inzicht krijgen in hun prestaties.

afstudeerstage

Na de geslaagde verdediging van zijn afstudeerscriptie heeft Niels officieel zijn opleiding Finance & Control aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn afstudeerstage bij het verhuisbedrijf in Brabant. “Het is een erg leuk bedrijf om aan de slag te gaan, met vriendelijke en betrokken mensen. Als ik een vraag had, kon ik altijd bij de collega’s terecht.”

Inzicht

In februari dit jaar begon Niels aan zijn stage bij Mondial Van Dijk met de opdracht om een managementinformatiesysteem op te stellen waarmee operationele medewerkers op een snelle manier inzicht krijgen in hun prestaties.

“Alle verhuizingen die in worden gepland worden in een systeem geregistreerd. De uitdaging is om op een efficiënte manier precies die gegevens uit het systeem te halen waar medewerkers wat aan hebben. Om goed in beeld te krijgen aan welke informatie het team behoefte heeft heb ik verschillende interviews gehouden. Daaruit kwam naar voren dat ze graag op drie niveaus inzicht willen hebben: op individueel, groeps- en projectniveau. Vervolgens heb ik uitgezocht welk informatiesysteem ze het beste kunnen gebruiken, en dat bleek Power BI te zijn.”

Meerwaarde

Niels richtte het systeem dusdanig in zodat het precies aansloot op de wensen van het team. Het resultaat? Een praktisch overzicht waarmee de medewerkers dagelijks kunnen zien hoe een klus van tevoren is begroot, en hoe het daadwerkelijk is verlopen als het gaat om budget, aantal uren en inzet van materiaal. “Het mooie is dat de medewerkers zelf aangeven het prettig te vinden dat zo’n systeem er nu is en dat ze er ook echt gebruik van willen maken. Ze zien de meerwaarde ervan in.”

Roel van Dijk, directeur van het verhuisbedrijf, vult aan: “Met deze werkwijze kunnen medewerkers zich verder ontwikkelen en kunnen wij de processen verbeteren. Niels heeft een prachtig systeem neergezet waar hij trots op mag zijn.” Niels blijft de komende periode nog even bij Mondial Van Dijk voor ondersteuning, waarna hij in het nieuwe schooljaar start met de master Finance aan de Universiteit van Tilburg.