Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Aangepast Cruijff Court groot succes

Aangepast Cruijff Court groot succes

Sint-Michielsgestel – De verhuisorganisatie Mondial Movers, met 28 zelfstandige vestigingen door heel het land, is sponsor van het aangepaste Cruyff Court van Koninklijke Kentalis. De opening vond plaats op dinsdag dertien september in Sint-Michielsgestel. Tijdens dit bijzondere evenement heeft Mondial Movers als De Zorgverhuizer van Nederland ook twee fietsen ter beschikking gesteld voor de winnaars van het gespeelde voetbaltoernooi.

De dochter van Johan Cruijff, Susila Cruijff, heeft samen met straatvoetballer Soufiane Touzani en voormalig FC Den Bosch keeper Jan van Grinsven de Court officieel geopend. In april van dit jaar is Kentalis gestart met de aanleg van een Cruijff Court voor cliënten en leerlingen op het terrein van Kentalis in Sint-Michielsgestel. Dit is een sportveldje waar kinderen door middel van sport en spel elkaar kunnen ontmoeten. De Cruyff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, die zo de jeugd in beweging wil brengen.

Beperking

Mondial FietsDe Johan Cruyff Foundation richt zich ook specifiek op jeugd met een beperking. De cliënten en leerlingen van Kentalis hebben een beperking in horen of communiceren. Het Cruyff Court Kentalis heeft voor de gebruikers een unieke aanpassing. Als alternatief voor het fluitje van de scheidsrechter wordt er lichtsignalering aangebracht. Dit is het eerste Court die op deze wijze wordt aangepast.

Tijdens de aangepaste Cruyff Court zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor de leerlingen. Aanwezigen kregen de kans om samen met Soufiane Touzani strafschoppen te nemen tegen Jan van Grinsven.