Logo klantenvertellen.nl

9.0 score 100% aanbeveling

Aandacht voor veiligheid en milieu

WIMMER bedrijvenadvies bezoekt de deelnemende verhuisbedrijven in Mondial Movers. Adviseur Wim Giesselbach wil maar een ding weten. Voldoen zij aan de eisen die Mondial Movers stelt wat betreft ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001. Gisteren was de beurt aan Mondial Kattenberg Verhuizingen en Mondial Waaijenberg Groep.

Veiligheid en Milieu. Daar draait zo’n bezoek om. Alle Mondial verhuisbedrijven beschikken over een geldig certificaat ISO 9001. Aan deze certificering voor kwaliteit wordt een veiligheid- en milieuprogramma toegevoegd. Bedrijfsadviseur, Wim Giesselbach stelt samen met het personeel een actieplan op. In november zal hij de verhuisbedrijven onderwerpen aan een interne audit ARBO en milieu.

Groen
Mondial Waaijenberg is milieubewust. Het personeel weet hoe ze moeten omgaan met energie en afval. Sinds 2009 stroomt er alleen nog groene energie door het net. Het wagenpark voldoet aan de Euro 4 en 5-normen. Naast ISO 9001, is Mondial Waaijenberg ook gecertificeerd voor VCA*. De actiepunten die uit de RI&E naar voren kwamen zijn uitgevoerd. Zes verhuizers leerden veilig gebruik te maken van een heftruck. 

Aanpakken
Mondial Kattenberg evalueert jaarlijks het arbo risico. De Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) verdient een update. Bijna alle verhuiswagens voldoen aan de Euro 5/EEV norm. Met energie en afval springt het personeel zorgvuldig om. Daar zorgen de huisregels voor.