Verhuizing doorgeven

Mondial Movers

Bent u verhuisd of gaat u verhuizen? Vergeet dan niet uw adreswijziging door te geven zodat instanties, bedrijven en uw naasten weten waar u voortaan te bereiken bent. Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer van Nederland, heeft voor u alvast op een rij gezet aan wie u uw verhuizing allemaal moet doorgeven.

Bij een verhuizing spreekt het voor zich dat met veel verschillende factoren rekening gehouden dient te worden. Eén van deze factoren is het doorgeven van een adreswijziging, maar aan wie moet je dit doorgeven? Een verhuizing doorgeven doet u (digitaal) bij de gemeente, dit kan in veel gevallen maximaal 4 weken voor of 5 dagen na uw verhuizing.

Aan wie moet ik mijn verhuizing doorgeven?

De gemeente draagt zorg voor het doorgeven van de adreswijziging aan diverse overheidsinstanties en –organisaties, waaronder de belastingdienst. Aan alle ‘niet-overheidsinstanties’, zoals het waterbedrijf of de verzekeringen, moet u zelf uw verhuizing doorgeven.

verhuizing doorgeven mondial movers verhuizer particulier

In bepaalde uitzonderlijke gevallen geeft de gemeente uw verhuizing niet door en is het noodzakelijk om zelf de verhuizing door te geven, namelijk:

  • Als er gebruik gemaakt wordt van een afzonderlijk postadres;
  • Als er huurtoeslag ontvangen wordt;
  • Bij een verhuizing naar het buitenland.

 Wat heeft u nodig om een verhuizing door te geven?

Gaat u een adreswijziging door geven bij de gemeente, vergeet niet de volgende documenten mee te nemen:

  • Geldige legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument);
  • Bewijs van bewoning (huurcontract, koopakte of toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner).

 Adreswijziging doorgegeven?

Dan bent u helemaal klaar voor de verhuizing. Mondial Movers, de vriendelijke verhuizer van Nederland, heeft voor particulieren die gaan verhuizen binnen Nederland veel voordelen. Met een ruime ervaring in verhuizingen voor de particulier en 28 vestigingen door heel het land zijn wij ruim vertegenwoordigd en bij u in de buurt beschikbaar voor een verhuizing op maat. Daarnaast bieden wij verschillende diensten aan die voor u, als particulier, de verhuizing gemakkelijker maakt en de verhuizing spoediger laat verlopen.

Checklist uitprinten? Dat kan, download hem hier.