Export Packer, de opleiding

Mondial Movers

Export Packer is een functie die te maken heeft met internationaal- en overzee verhuizen.

International Moving - Export Packer

Opleiders

De opleiding is door het verhuiscollege georganiseerd in samenwerking met FIDI. FIDI is de internationale organisatie waarvan veel internationaal georiënteerde verhuisbedrijven lid zijn. Naast de FIDI is de IAM organisatie de belangrijkste samenwerkingsclub ter wereld.

Export Packer

De opleiding omhelst twee aandachtsgebieden. Enerzijds het beheer van de documentenstroom. Anderzijds het kwalitatief optimaal verpakken van de inboedel.

Documentenstroom

Omdat er grensoverschrijdend gewerkt wordt is het van het grootste belang dat de inboedel goed gedocumenteerd wordt. Omdat veel landen verschillende regelingen kennen (hoe en wat is bij bijvoorbeeld bij Mondial Movers International bekend) is het zeer belangrijk dat de juiste formulieren op correcte wijze worden ingevuld.

Verpakking

Bij een internationale- of overzee verhuizingen komt het voor dat de inventaris meermalen van transportmiddel wijzigt. Ook gebeurt het dat de douane de inventaris wil inspecteren. Al met al worden de meubels meermalen verplaatst. Een perfecte bescherming is dan ook nodig. De verhuizers van Mondial Movers, met het diploma Export Packer, beheersen het vak.

Mondial Movers

Landelijk beschikt Mondial Movers over meer dan 50 gediplomeerde Export Packers, meer dan enig ander ander verhuisbedrijf.

Diploma’s

Maar liefst 50 verhuizers van de Mondial Verhuisbedrijven hebben in 2017 hun certificaat Export Packer behaald. De cursus is georganiseerd door FIDI en het Verhuiscollege van de Erkende Verhuizers.

Inhoud

Een volle dag krijgen de verhuizers daarom informatie over de eisen waaraan de administratie moet voldoen om te zorgen dat de inventaris van de opdrachtgevers zonder problemen op de plaats van bestemming aankomt. Daarnaast is er veel aandacht voor het daadwerkelijk verpakken van de inventaris. Er wordt de verhuizers geleerd om om te gaan met de verschillende soorten materialen, zoals karton, noppenfolie, wikkelfolie en natuurlijk tape.

Doel

De Export Packer is in staat om de inboedel van een familie volledig “overzee”te verpakken. Hij houdt rekening met de per land gestelde eisen en zorgt er voor dat de spullen onbeschadigd  de plaats van bestemming bereiken.