Kunstverhuisdoos om te verhuizen

Tom Stuij

De Kunstverhuisdoos is een uniek initiatief van verhuisbedrijf Mondial Movers.

Al in 2013 is de eerste kunstverhuisdoos gelanceerd door Mondial Movers, op basis van het door het verhuisbedrijf gehanteerde sponsorbeleid: Mondial Movers sponsort kunst en kunstuitingen gerelateerd aan de branche of het bedrijf.

Achtereenvolgend zijn de kunstverhuisdozen ontworpen door Louike Duran (2013), Ernest Fraaij (2014) en  Agnes Roothaan (2015).

Overig werk van de geselecteerde kunstenaars is te vinden op hun eigen sites:

Louike Duran

Ernest Fraaij

Agnes Roothaan

Louike Duran heeft op zich genomen om jaarlijks een kunstenaar voor te dragen om de kunstverhuisdoos voor het volgend jaar te ontwerpen. De verhuisdoos wordt vervolgens in een oplage van 20.000 stuks gefabriceerd en vindt, via de vestigingen van Mondial Movers en de verhuizers, zijn weg over de wereld.

Om de klanten die gaan verhuizen te informeren over de afwijkende verhuisdoos, wordt er door de verhuizers vaak een extra leaflet afgegeven waarin de ins en outs van de kunstverhuisdoos worden beschreven.

Kunstverhuisdoos verhuizer Mondial Movers Agnes Roothaan Louike Duran Ernest Fraaij

Download de leaflet of beperk u tot de teksten:

De eerste, in 2013 gemaakte, kunstverhuisdoos, ontworpen door  Louike Duran heeft als thema “Wat nemen we mee als we gaan verhuizen”. Ook deze doos wordt nog regelmatig gesignaleerd, want eigenlijk zijn de dozen toch te mooi om zomaar te gebruiken

Het ontwerp van 2014 “Today I will be happier than a bird with a French fry”, is gemaakt door Ernest Fraaij en belichaamt de vrijheid die u heeft om daar naar toe te verhuizen
waar u maar wilt.

Het ontwerp van 2015 “Help ons helpen” is gemaakt door Agnes Roothaan en zij combineert haar bekendste kunstproject “ Het Familiearchief” met de door de Mondial Verhuisbedrijven ondersteunde goede doelen stichting “De Verhuisfamilie”

Afbeelding van de kunstverhuisdoos kunt u ook terugvinden in de nieuwsberichten die zijn verspreid bij de feestelijke onthulling. Ga voor zoekterm: kunstverhuisdoos of de naam van de kunstenaar.